House of Brilliance

Tillsammans är vi briljanta


På jobbet kan en allt högre förändringstakt driva en ökande vilsenhet och otrygghet. Det fräter på vår prestationsförmåga och därmed organisationens effektivitet.

Vi behöver en högre förändringsförmåga hos alla, vilket ofta kräver att vi kompletterar dagens tanke- och arbetssätt med nya.

Vårt koncept tränar er förändringsförmåga på jobbet, utifrån aktuella utmaningar, med kollegor och chefer, vilket gör att vi skapar värde och lär samtidigt.

Förändringsförmåga är att psykologiskt känna sig trygg och driva en stabilt presterande verksamhet under löpande utveckling av den och oss själva. Det kräver att vi tillför tanke- och arbetssätt som stärker oss emotionellt och ekonomiskt parallellt.

Relationsförmåga handlar om att vi alla behöver förstå och bli skickliga i att skapa relationer som gör oss psykologiskt trygga, vilket är grunden för den kreativitet och resultatorientering vi behöver för att hantera löpande förändring.

Resultatförmåga byggs utifrån ett tanke- och arbetsätt kring resultat som bygger och underhåller motivation snarare än en emotionellt frätande känsla av att bli bedömd.

Förändringsledarskap är förmågan att psykologiskt leda människor och strukturellt leda verksamheter igenom löpande förändring i balans med dagligt operativt arbete.

Förändringsansvar de som är närmast den operativa förändringen är också de lämpligaste att leda den, utifrån kunskap, stöd och arbetssätt som ger förutsättning för detta.

Alla behöver vara med, vi har ca 5% ledare i dagens organisationer, de kan inte driva alla de parametrar vi behöver skruva på i varje förändring, särskilt inte när parallella förändringar påverkar varandra. När förändringar är konstant behöver alla arbeta med förändringar konstant. Genom en kombination av digitalt självstudiematerial och förslag till kompletterande mötesstrukturer och mallar för visualisering, kan ni själva bygga in förändringsförmågan i organisationens DNA.

Om du tänker efter, så är det sällsynt att effektiviseringen av organisationens processer generera en känsla av lust, vilja och engagemang, medan däremot motiverade och engagerade människor kan skapa och underhålla briljanta lösningar som driver en framgångsrik organisation.

Länk till videorna

Motivation kan beskrivas som viljan att agera i förhållande till en målbild. Med en gemensam bild av ett önskat läge tillsammans med ett bra socialt samspel och att vi konkret ser hur vi stegvis rör oss framåt, då är det rent av svårt att undvika att bidra.

Motivationen kan ofta smitta och när vi tillsammans skapar värden för oss och andra känner vi oss ofta stolta och vill oftast göra det igen och igen. I en tid av högt förändringstempo, är motivationen den drivkraft vi alla behöver bygga och underhålla.

Motivationen kommer inifrån, vilket innebär att jag inte kan motivera dig, bara du kan finna din inre motivation. Men jag kan bidra med att skapa de bästa förutsättningarna för motivation för dig, din grupp och i samspelet inom organisationen.

Demotivation kan tyvärr leda till psykisk ohälsa, vilket bidrar till låg produktivitet, sjukfrånvaro och ibland även hög personalomsättning. Vi vill bidra till att minimera detta.

Vill du bli mer medveten lyssna på vår presentation eller läs gärna vår introduktion alternativt länka dig vidare till mer information nedan.

Vill du hellre läsa om detta, klicka på detta dokument.


Kursbiblioteket

Vilken kunskap bygger vi upp förändringsförmågan kring?


Forskningen

Vad säger forskar världen?


Värdet

Hur är det möjligt att vi uppnår så snabb avkastning på investeringen?


Uppstart

Olika scenarios till uppstart

Många agila koncept utgår från verksamhetens produktions- och utvecklingseffektivitet.

Vårt utgår från positiva psykologiska drivkrafter, dvs mänsklig effektivitet.
Det är ju trots allt vi människor som ska se till att vi lyckas med organisationen, eller hur?

Vill du veta mer om hur vi tänker, har du flera sidor här .....